Awokado hummus

Taki mały eksperyment, dodaj super owoc awokado do ulubionego hummusu i zjedz. Smaczne, zdrowe, pożywne i ładne. Do it!


PRZEPIS

Czas przygotowania: 5 min. +12 h
Ilość porcji: 2-4

SKŁADNIKI

1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
1 awokado
1 łyżka tahini
1 ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę
1/2 łyżeczki kuminu
3-5 łyżek soku z cytryny
4 łyżki oliwy
2-4 łyżki wody
sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE

  1. Do pojemnika blendera wrzuć wszystkie składniki (awokado oczywiście obrane ze skóry ;).
  2. Blenduj do momentu uzyskania jednolitej masy.
  3. Podawaj z: grillowanymi warzywami, pieczywem, pitą, piklami, oliwą, ziołami etc.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.