Garden juice

Podróżowanie to najlepsza terapia antydepresyjna oraz sposób na pozbycie się niedoborów witaminy D. Wspomnieniem smaków Madery jest sok z ogrodowych warzyw i owoców, świeżo zbieranych wokół domu. Nocowaliśmy w pensjonacie, który otaczało ekologiczne gospodarstwo i wszystkie składniki pochodziły bezpośrednio stamtąd. Obsługa postarała się o to by śniadanie było wegańskie, zdrowe i urozmaicone, a codzienna porcja świeżego soku warzywnego dawała energię na resztę dnia.

Sok w 90 % warzywny, słodzony bananem, może pomóc wszystkim tym którzy nie przepadają za sokami warzywnymi, bezboleśnie wprowadzić sporą ilość warzyw do diety.

Garden juice – eatmeplease.pl

 


PRZEPIS

Czas przygotowania: 5 min.
Ilość porcji: 2-4

SKŁADNIKI

2 buraki
2 marchewki
3 pomidory
2 ogórki
1 jabłko
1 banan

PRZYGOTOWANIE

  1. Sok najlepiej zrobić przy pomocy wyciskarki wolnoobrotowej, ale jeśli jej nie posiadasz a masz mocny blender, możesz zrobić sobie gęste smoothie (umieszczając wszystkie składniki w kielichu blendera i blendując je).
  2. Jeśli posiadasz wyciskarkę, umyj dokładnie wszystkie składniki (poza bananem), pokrój w mniejsze kawałki i zmiel na sok.
  3. Banana zblenduj, a mus dodaj do soku i wymieszaj łyżką. Podawaj z lodem, mieszaj przed wypiciem.


Garden juice

Garden juice – eatmeplease.pl

RECIPE

Preparation time: 5 min.
Serves: 2-4

INGREDIENTS

2 beets
2 carrots
3 tomatoes
2 cucumbers
1 apple
1 banana

PREPARATION

  1. The juice is the best with slowjuicer, but if you don’t have it, you can use high speed blender to make it into smoothie.
  2. If you have a slowjuicer, wash all ingredients thoroughly (except banana), cut into smaller pieces and juice them.     
  3. Blend banana, add mousse into the juice and stir with a spoon. Serve with ice, stir before drinking.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.