Garden juice
Podróżowanie to najlepsza terapia antydepresyjna oraz sposób na pozbycie się niedoborów witaminy D. Wspomnieniem smaków Madery jest sok z ogrodowych warzyw i owoców, świeżo zbieranych wokół domu. Nocowaliśmy w pensjonacie, który otaczało ekologiczne gospodarstwo i wszystkie składniki pochodziły bezpośrednio stamtąd. Obsługa postarała się o to by śniadanie było wegańskie, zdrowe i urozmaicone, a codzienna porcja świeżego soku warzywnego dawała energię na resztę dnia.
Sok w 90 % warzywny, słodzony bananem, może pomóc wszystkim tym którzy nie przepadają za sokami warzywnymi, bezboleśnie wprowadzić sporą ilość warzyw do diety.
PRZEPIS
SKŁADNIKI
2 buraki
2 marchewki
3 pomidory
2 ogórki
1 jabłko
1 banan
PRZYGOTOWANIE
- Sok najlepiej zrobić przy pomocy wyciskarki wolnoobrotowej, ale jeśli jej nie posiadasz a masz mocny blender, możesz zrobić sobie gęste smoothie (umieszczając wszystkie składniki w kielichu blendera i blendując je).
- Jeśli posiadasz wyciskarkę, umyj dokładnie wszystkie składniki (poza bananem), pokrój w mniejsze kawałki i zmiel na sok.
- Banana zblenduj, a mus dodaj do soku i wymieszaj łyżką. Podawaj z lodem, mieszaj przed wypiciem.
Garden juice
RECIPE
INGREDIENTS
2 beets
2 carrots
3 tomatoes
2 cucumbers
1 apple
1 banana
PREPARATION
- The juice is the best with slowjuicer, but if you don’t have it, you can use high speed blender to make it into smoothie.
- If you have a slowjuicer, wash all ingredients thoroughly (except banana), cut into smaller pieces and juice them.
- Blend banana, add mousse into the juice and stir with a spoon. Serve with ice, stir before drinking.
BRAK KOMENTARZY