Granola, kokos & malina smoothie

Pierwszy wpis w 2019 będzie o tym jak przetrwać zimę. Gdyby istniała tylko opcja snu zimowego, to byłby mój sposób numer jeden… Niestety nie istnieje! Zimne dni i brak słońca pokonuję głośną muzyką i wyczerpującym fitnessem, milionem filmów i seriali, planowaniem podróży i  wypadów, chodzeniem na koncerty i spacerowaniem z psem, rozwijaniem nowych umiejętności, gotowaniem, wysypianiem się. Podczas gdy nierówna walka trwa, czas mija szybko i nim się obejrzę nadchodzi wiosna.

Niektórzy zimą wybierają się na snowboard i narty, a ja celuję w rejony cieplejsze. Taka tygodniowa ucieczka do miejsc poza sezonem, to puste plaże, ulice i szlaki, to nowe kulinarne inspiracje, okazja do pstrykania zdjęć, do wylogowania się z matrixa i naładowania baterii. Kolejny wyjazd już w lutym, jaram się jak zawsze!

Dzisiejszy przepis na zdrowe i pożywne śniadanie w formie smoothie, to alternatywa dla owsianki. Proporcje są przykładowe i możesz je dowolnie modyfikować, składniki również.


PRZEPIS

Czas przygotowania: 5 min.
Ilość porcji: 2

SKŁADNIKI

ok. 300 g jogurtu kokosowego bez dodatku cukru
1/2 szklanki mleka kokosowego
14 mrożonych malin
6-10 daktyli bez pestek
2-4 suszone figi
6-10 nerkowców
1/4 szklanki granoli
szczypta soli

+ kilka kostek lodu

PRZYGOTOWANIE

  1. Wszystkie składniki umieść w blenderze wraz z kostkami lodu, zblenduj. Gotowe :)


Granola, coconut & raspberry smoothie

RECIPE

Preparation time: 5 min.
Serves: 2

INGREDIENTS

approx. 300 g of coconut yogurt no sugar added
1/2 cup of coconut milk
14 frozen raspberries
6-10 dates without seeds
2-4 dried figs
6-10 cashews
1/4 cup of granola
pinch of salt

+ a few ice cubes

PREPARATION

  1. Blend all ingredients with ice cubes and your smoothie is ready :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.