Sałatka z sosem a la Cezar
Ostatnio mało mnie w kuchni, ale jak już jestem to robię coś na szybko. Ten rok to czas zmian i to jest właśnie jedna z nich, nie będzie już więcej skomplikowanych przepisów na EMP. Dziś sałatka z wykorzystanie lodówkowych resztek z poprzedniego tygodnia z sosem a la Cezar, który pasuje do różnych warzyw.
PRZEPIS
SKŁADNIKI
Sos:
1/2 szklanki wegańskiego majonezu
sok z 1/2 cytryny
1 łyżka sosu sojowego
1 ząbek czosnku
2 łyżeczki kaparów
1 łyżeczka musztardy
3 łyżki płatków drożdżowych
przykładowe składniki sałatki:
sałata lodowa lub inna
kukurydza z puszki
ciecierzyca ze słoika lub ugotowana
pomidor malinowy
zielony ogórek
łuskane ziarno konopii do posypania
sólo i pieprz do przyprawienia
+ stare pieczywo do zrobienia grzanki
PRZYGOTOWANIE
- Wszystkie składniki zblenduj ze sobą na gładką masę, jeśli będzie za gęsta dodaj trochę wody (1-3 łyżki).
- Warzywa umieść w dużej misce i wymieszaj z sosem. Podawaj z grzankami.
BRAK KOMENTARZY