Hummus + kolendra = <3

Coriandrum sativum to moje ulubione zielsko, a hummus najlepsza na świecie vegan pasta, dlatego razem smakują zawsze spoko…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


PRZEPIS

Czas przygotowania: 5 min. + 1 h
Ilość porcji: 2-4

SKŁADNIKI

1 szklanka ciecierzycy
3 łyżki tahini
2 łyżki oliwy
10 łyżek wody
sok z 2 limonek (+ skóra otarta z 1)
1 krzaczek kolendry
2 ząbki czosnku
sól

PRZYGOTOWANIE

  1. Ciecierzycę namocz ok. 12 h.
  2. Następnego dnia ugotuj w lekko osolonej wodzie, aż zmięknie.
  3. Ostudzoną ciecierzycę umieść w misce wraz z pozostałymi składnikami, zblenduj na gładką pastę.
  4. Smacznego :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.