„Smalec” z fasoli – tylko 3 składniki

Przepis z rodzaju „pusta lodówka”, wiele takich powstaje w moim domu w niedziele niehandlowe. Powstają z tego co znajduję w kuchni, przygotowanie ich zajmuje kilka minut. Postanowiłam podzielić się jednym z nich, bo może i tobie przydarzy się taki dzień, że nie będziesz miał nic na kanapki ;)

Smalec z fasoli – eatmeplease.pl


PRZEPIS

Czas przygotowania: 10 min.
Ilość porcji: 2

SKŁADNIKI

1 puszka fasoli białej
1 biała cebula
3 łyżki oliwy
szczypta soli
szczypta pieprzu

PRZYGOTOWANIE

  1. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie na złoto.
  2. Następnie wszystkie składniki umieść w pojemniku blendera i zblenduj, aż powstanie pasta.
  3. Na koniec dopraw i wymieszaj. Gotowe.


Bean „lard” – only 3 ingredients

 

Smalec z fasoli – eatmeplease.pl

RECIPE

Preparation time: 10 min.
Serves: 2

INGREDIENTS

1 can of white beans
1 white onion
3 tbs of olive oil
pinch of salt
pinch of pepper

PREPARATION

  1. Dice the onion and fry on olive oil until gold.
  2. Place all the ingredients in the blender container and blend until it forms a spread.
  3. Add spices and mix. It’s ready.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.