„Smalec” z fasoli – tylko 3 składniki
Przepis z rodzaju „pusta lodówka”, wiele takich powstaje w moim domu w niedziele niehandlowe. Powstają z tego co znajduję w kuchni, przygotowanie ich zajmuje kilka minut. Postanowiłam podzielić się jednym z nich, bo może i tobie przydarzy się taki dzień, że nie będziesz miał nic na kanapki ;)
PRZEPIS
Czas przygotowania: 10 min.
Ilość porcji: 2
SKŁADNIKI
1 puszka fasoli białej
1 biała cebula
3 łyżki oliwy
szczypta soli
szczypta pieprzu
PRZYGOTOWANIE
- Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie na złoto.
- Następnie wszystkie składniki umieść w pojemniku blendera i zblenduj, aż powstanie pasta.
- Na koniec dopraw i wymieszaj. Gotowe.
Bean „lard” – only 3 ingredients
RECIPE
Preparation time: 10 min.
Serves: 2
INGREDIENTS
1 can of white beans
1 white onion
3 tbs of olive oil
pinch of salt
pinch of pepper
PREPARATION
- Dice the onion and fry on olive oil until gold.
- Place all the ingredients in the blender container and blend until it forms a spread.
- Add spices and mix. It’s ready.
TAGI
KATEGORIA
BRAK KOMENTARZY