Wiosenna sałatka (do dań z grilla)
Od poniedziałku można chodzić do lasu i do parku, wróciło coś czego bardzo mi brakowało, coś ważnego! Z wiadomych względów, nie namawiam do grillowania w przestrzeni publicznej, ale szczęśliwi posiadacze ogródków czy zapaleni działkowcy mogą śmiało rozpoczynać sezon!
Składniki tej sałatki możesz sobie dobrać wedle tego co akurat posiadasz, w lecie będzie łatwiej wyczarować ją z warzyw z własnej uprawy, ale póki co wystarczy przeanalizować zawartość lodówki i zabrać się do roboty.
PRZEPIS
SKŁADNIKI
1 długi ogórek zielony
2 pomidory
1 ogórek małosolny lub kiszony
kilka rzodkiewek
1/4 czerwonej cebuli
1/2 ząbka czosnku
świeży koperek i szczypiorek
jogurt naturalny bez cukru
sól i pieprz
TIP: Tak jak pisałam we wstępie, skład jest opcjonalny, mogą to być inne warzywa, zioła lub mniejsza albo i większa ich różnorodność.
PRZYGOTOWANIE
- Wszystkie warzywa umyj dokładnie i pokrój w mniejsze kawałki. Świeże zioła posiekaj.
- Umieść to wszystko w misce, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, jogurt, sól, pieprz i wymieszaj.
- Smacznego!
BRAK KOMENTARZY