Awokado pesto
Nie będę się rozpisywać, jestem w trakcie wyprawy i staram się ograniczać czas na aktywności online, ale nie chcę żebyście o mnie zapomniały i zapomnieli… więc proste pesto z awokado wjeżdża na bloga. Smacznego!
PRZEPIS
SKŁADNIKI
1 awokado
1 krzak bazylii
2-3 łyżki soku z limonki
3 łyżki płatków migdałowych
1 ząbek czosnku
1 łyżka płatków drożdżowych
sól i pieprz
+ bezglutenowy makaron
PRZYGOTOWANIE
- Awokado obierz ze skóry i pozbądź się pestki.
- Wszystkie składniki umieść w pojemniku blendera, zblenduj na gładko.
- Przed podaniem wymieszaj dokładnie z makaronem.
TIP: Makaron bezglutenowy oraz pesto z awokado są na tyle specyficzne, że smakują dobrze na świeżo, nie radzę robić sobie porcji na zapas (awokado ciemnieje, a makaron wysycha i twardnieje).
BRAK KOMENTARZY