Pasta kaparowa z soczewicy
Jest wtorek, godzina 11:30, idealna pora na śniadanie. Zawsze jak nie wiem co zjeść, na granolę nie mogę już patrzeć, a czasu też nie mam zbyt wiele… robię pastę do pieczywa. Taka szybka pasta wymaga jedynie ugotowania soczewicy, resztę zrobi za Ciebie blender :P Just eat it!
PRZEPIS
SKŁADNIKI
1/2 szklanki czerwonej soczewicy
4 łyżki kaparów
4 łyżki nasion dyni
2-3 łyżki oliwy
1/2 ząbka czosnku (opcjonalnie)
1/2 łyżeczki białego pieprzu
1 łyżeczka zielonego sosu tabasco
TIP: Soczewicę możesz zastąpić innymi strączkami o neutralnym smaku, będzie równie spoko :)
PRZYGOTOWANIE
- Soczewicę ugotuj, dorzucając pod koniec gotowania 1/2 łyżeczki soli.
- Odsącz dokładnie i zblenduj na jednolitą masę z pozostałymi składnikami.
- Gotowe. Spożywaj z pieczywem, pieczonymi ziemniaczkami, pitą etc.
BRAK KOMENTARZY