Pasta skwarkowa z tofu
Każdy trip pozostawia po sobie miłe wspomnienia, obfituje w przygody, nowe znajomości i setki zdjęć. Z nowych miejsc przywożę sobie typowe lokalne przysmaki, dlatego ostatnio w mojej lodówce gościły słowackie oraz niemieckie pasty kanapkowe, a dzisiaj postanowiłam jedną z nich zrobić.
PRZEPIS
SKŁADNIKI
300 g tofu naturalnego
1 biała cebula (cukrowa)
2 łyżeczki nierafinowanego oleju kokosowego
1 łyżka płatków drożdżowych
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka octu jabłkowego
odrobina białego pieprzu
sól do smaku
PRZYGOTOWANIE
- Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na odrobinie oleju (aż będzie złocista).
- Dodaj do niej pokruszone tofu i pozostałe składniki, wymieszaj, chwile podsmaż.
- Zdejmij z kuchenki i zblenduj na jednolitą masę.
- Gotową pastę przechowuj w lodówce.
- Podawaj do pieczywa lub jako dip do warzyw.
Graves tofu pate
RECIPE
INGREDIENTS
300 g natural tofu
1 white onion
2 tsp unrefined coconut oil
1 tbsp yeast flakes
1 tbsp soy sauce
1 tsp of apple cider vinegar
Pinch of white pepper and salt to taste
PREPARATION
- Finely chop the onion and fry in a little oil (until golden).
- Add the crumbled tofu and other ingredients, stir, fry for a while.
- Remove from the oven and blend until combine.
- Store in a fridge.
- Serve on bread or as a dip for vegetables.
BRAK KOMENTARZY