Pasta skwarkowa z tofu

Każdy trip pozostawia po sobie miłe wspomnienia, obfituje w przygody, nowe znajomości i setki zdjęć. Z nowych miejsc przywożę sobie typowe lokalne przysmaki, dlatego ostatnio w mojej lodówce gościły słowackie oraz niemieckie pasty kanapkowe, a dzisiaj postanowiłam jedną z nich zrobić.

Zapisz


PRZEPIS

Czas przygotowania: 15 min.
Ilość porcji: 2-4

SKŁADNIKI

300 g tofu naturalnego
1 biała cebula (cukrowa)
2 łyżeczki nierafinowanego oleju kokosowego
1 łyżka płatków drożdżowych
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka octu jabłkowego
odrobina białego pieprzu
sól do smaku

PRZYGOTOWANIE

  1. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na odrobinie oleju (aż będzie złocista).
  2. Dodaj do niej pokruszone tofu i pozostałe składniki, wymieszaj, chwile podsmaż.
  3. Zdejmij z kuchenki i zblenduj na jednolitą masę.
  4. Gotową pastę przechowuj w lodówce.
  5. Podawaj do pieczywa lub jako dip do warzyw.


Graves tofu pate

Zapisz

RECIPE

Preparation time: 15 min.
Serves: 2-4

INGREDIENTS

300 g natural tofu
1 white onion
2 tsp unrefined coconut oil
1 tbsp yeast flakes
1 tbsp soy sauce
1 tsp of apple cider vinegar
Pinch of white pepper and salt to taste

PREPARATION

  1. Finely chop the onion and fry in a little oil (until golden).
  2. Add the crumbled tofu and other ingredients, stir, fry for a while.
  3. Remove from the oven and blend until combine.
  4. Store in a fridge.
  5. Serve on bread or as a dip for vegetables.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.